FAQs

FAQ

PYETJET MË TË SHPESHTA

Çfarë është ngrohje me induksion?

Zbulua së pari fenomeni i personit induksionit është Michael Faraday, fenomen induksion është në thelb një spirale të materialit përçueshëm (të tilla si bakër). rrjedhat aktuale nëpër spirale, dhe një fushë magnetike është gjeneruar në dhe rreth spirale. Aftësia e fushës magnetike të veprojë varet nga dizajni spirale dhe shuma e tanishme nëpërmjet spirales.

Drejtimi i fushës magnetike varet drejtim të rrymës. Prandaj, ndryshimi në drejtim të rrymës alternative përmes spirales shkakton drejtimin e fushës magnetike për të ndryshuar, dhe shkalla e ndryshimit është e njëjtë me normën e ndryshimit të rrymës alternative. 50 Hz AC shkakton fushë magnetike për të ndryshuar 50 herë në një të dytë. 400 kHz AC shkakton fushë magnetike për të ndryshuar 400.000 herë në një të dytë.

Kur një detalit të materialit përçueshëm vendoset në një fushë magnetike që ndryshon (të tilla si një fushë magnetike të gjeneruara nga rryma alternuara), një tension është prodhuar në detalit (ligjit Faradeit). Tensioni i detyruar do të sjellë rrjedhën e elektroneve: kjo është aktuale! Aktuale nëpër detalit është e kundërt me drejtimin e tanishëm në spirale. Kjo do të thotë që ne mund të kontrollojë frekuenca e rrymës në detalit duke kontrolluar frekuencën e tanishme në spirale.

Kur aktuale kalon nëpër medium, lëvizja e elektroneve ballafaqohet me disa rezistencë. Kjo rezistencë është manifestuar nga nxehtësia (efekti Joule ngrohje). Edhe pse më e madhe rezistenca e materialit në rrjedhën e elektroneve si aktuale kalon nëpër materiale, aq më shumë për ngrohje është gjeneruar, është gjithashtu e mundur për të ngrohur materiale shumë të përçueshëm (të tilla si bakër) duke përdorur një rrymë shtatëzënisë. Ky fenomen është shumë e rëndësishme për ngrohje me induksion.

Çfarë është set i plotë i sistemeve të ngrohjes me induksion?

Në përgjithësi, një grup i sistemit të ngrohjes me induksion, duke përfshirë: furnizimin me energji elektrike,

Trupi furre dhe një pjesë ftohje me ujë.

 

Cilat fusha mund të përdoret për ngrohje me induksion?

Shkritore, Formëzimi, kalitje, Quenching.etc

 

Duan të punojnë me ne?


WhatsApp Online Chat!