Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

Што е индукција греење?

Првиот откриен феноменот на индукција лице е Мајкл Фарадеј, индукција феномен е во основа на серпентина на проводен материјал (како што се бакар). Тековната тече низ калем, и магнетно поле се создава во и околу серпентина. Способноста на магнетното поле да дејствува зависи од дизајнот на калем и износот на струја низ серпентина.

Насоката на магнетното поле зависи од насоката на струјата. Затоа, промената на насоката на тековната наизменична низ калем предизвикува насоката на магнетното поле, за да се промени, и стапката на промена е иста како и стапката на промена на наизменична струја. 50 Hz AC предизвикува магнетно поле да се промени 50 пати во една секунда. 400 kHz AC предизвикува магнетно поле да се промени 400.000 пати во една секунда.

Кога работното парче од проводен материјал е ставен во промена на магнетното поле (како што магнетното поле генерирани од страна на наизменична струја), на напонот е генерирана во работното парче (Фарадеев закон). Индуцираниот напон ќе се донесе на протокот на електрони: ова е моменталната! На тековната преку работното парче е спротивна на насоката на струја во серпентина. Ова значи дека ние може да го контролира фреквенцијата на струја во парче со контрола на фреквенцијата на струја во серпентина.

Кога сегашните минува низ медиумот, движењето на електроните се соочува со отпор. Овој отпор се манифестира со топлина (Джаул греење ефект). Иако поголема отпорност на материјалот на протокот на електрони како струја поминува низ материјал, повеќе топлина е генерирана, исто така е можно да се загрее на високо проводен материјал (како што се бакар) со користење на индуцирана струја. Овој феномен е многу важно за индукција греење.

Што е комплетен сет на индукција греење системи?

Општо земено, една група на индукција греење систем, вклучувајќи: напојување,

тело печка и вода за ладење дел.

 

Кои области може да се користи за индукција греење?

Леење, ковање, калење, Quenching.etc

 

Сакаат да работат со САД?


WhatsApp Онлајн Chat!